Rakennushankkeet arkisto2022-03-08T10:17:56+02:00

As Oy Kangasalan Kuohunlähde (Hotelli)

As. Oy Kangasalan Kuohunlähde kohoaa upealle paikalle, aivan keskustan ja Kirkkojärven kauniiden maisemien tuntumaan.  Huoneistoista aukeaa upeat maisemat Kirkkojärven ja Kangasalan keskustan suuntaan. Kaikki palvelut ovat täältä kävelyetäisyydellä!

Lehto Group Oyj toteuttaa uimahalli Kuohun rinnalle tulevan 10-kerroksisen kerrostalon. Kerrostalossa on liiketiloja, majoitustiloja sekä asuinhuoneistoja. Ensimmäiseen kerrokseen tulee liiketilaa ja satapaikkainen ravintola. Yläkerroksiin tulee huoneistot majoituskäyttöön ja 89 huoneistoa asuinkäyttöön.

Rakennuksen kokonaiskerrosala on noin 6 600 neliötä. Julkisivu on elementtirakenteinen, josta osa on vaaleaksi rapattua pintaa ja osa ruskeaa Corten-pintakäsittelyä.

Lehto Asunnot Oy

Parkkitalo

Kangasalan Parkki Oy on noin 300-paikkainen  ja nelikerroksinen pysäköintirakennus, jonka on tarkoitus valmistua syksyllä 2019 As Oy Kuohunlähteen tuntumaan, hautausmaan viereen. Hankkeen yhteydessä suunnitellaan ja urakoidaan uudelleen myös ympäröivä LPA-alue, johon nivoutuu mm. toiminnallinen toriaukio sekä alueen polkupyöräpaikoitus.

Hankkeen erityispiirteinä voidaan mainita myös toteutettava prosenttitaide, viherkatto ja aurinkopaneelit.

Hankkeen rakennuttaa Herttuan Kiinteistöpalvelu Oy ja kohteen pääsuunnittelijana toimii Esa Niva Arkkitehdit A3 Oy:stä.

Kangasalan Parkki Oy
1112, 2019

Kangasalan uusi parkkihalli on avattu!

Kangasalan uusi 300-paikkainen parkkihalli otettiin käyttöön torstaina 5. joulukuuta.

Uuden parkkihallin nimi Kuohunparkki valittiin kilpailulla, johon saatiin peräti 250 nimiehdotusta. Kangasalan Parkki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Keskisen mukaan kilpailuehdotusten joukossa oli paljon mm. historiallisia ja pysäköintitalon sijaintiin liittyviä nimiä.

Voittajaksi valikoitui selvästi eniten ehdotettu nimi Kuohunparkki, joka löytyi peräti 35 ehdotuksesta. Nimi kytkeytyy myös […]

2608, 2019

Kangasalan keskustaan on rakentumassa yksi Suomen kauneimmista pysäköintitaloista

Luonnoskuva pysäköintitalosta, Arkkitehdit A3 Oy

Kangasalan keskustaan rakentuu uusi pysäköintitalo. Uimahallin ja uuden hotelli- ja asuinrakennus Asunto Oy Kangasalan Kuohunlähteen naapuriin kohoavan rakennuksen julkisivuun on elokuussa maalattu taideteos. Myöhemmin rakennuksen porraskäytävä ja hissi saavat omat teoksensa. Talo valmistuu loppuvuodesta.

Julkisivun teos on kuvataiteilija, professori Tarja […]

Uimahallin laajennus

Uimahalli Kuohun laajennus käynnistyi syksyllä 2017 ja se valmistuu marraskuussa 2018. Laajennusidea sai alkunsa lukuisista asiakkaiden toiveista. Kuohun nykyinen monitoimiallas oli suosittu, mutta liian usein varattu vesiliikuntaryhmille. Laajennus käsittää toisen 120 m2 ( 8m*12m )monitoimialtaan ja sen tarvitseman allastekniikan rakentamisen.

Kun uusi allas valmistuu marraskuun puolessa välissä, kaikki vesijumpat siirretään uuteen altaaseen ja nykyinen monitoimiallas niskahierontalaitteineen jää kokonaan asiakkaiden käyttöön.

Uuden altaan syvyys on muunneltava ( 60-140 cm ). Allashuone on suljettavissa lasiovin. Allashuoneen akustiikkaan, musiikin toistoon ja valaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Mm. värivalojen käyttö on mahdollista. Altaaseen tulee myös vesihierontapisteitä ja lapsille pieni kiipeilyseinä. Laajennuksen rakentaa kangasalalainen rakennusliike TikiRak Oy ja pääsuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto ArkMill Oy.

Kangasalan uimahalli

As Oy Kangasalan Freesia

Kangasalan keskustassa, aivan Kangasala-talon ja Säästökeskuksen naapurissa osoitteessa Torikatu 2, on valmistunut Asunto Osakeyhtiö Kangasalan Freesia -asuinkerrostalo. Kohteen rakensi Hartela Länsi-Suomi Oy.

Freesiassa on asuinhuoneistoja 2-4 kerroksessa sekä pieni Touhulan päiväkotiyksikkö kerrostalon katutasossa. Asuntojen koot vaihtelevat pienimmistä 47,5 neliön kaksioista 81 neliön kolmioihin.

Asuinkerrostalo on yksiportainen ja nelikerroksinen ja sen kokonaisala on 1724m2 . Freesian autopaikat sijaitsevat kellarikerroksen pysäköintihallissa.

Vielä muutamia koteja etsii uusia asukkaita. Lue lisää: www.hartela.fi/freesia.

Hartela
1703, 2020

Onnikkatie otetaan käyttöön keskiviikkona 18.3. klo 12

Onnikkatien perusparantaminen on valmistunut ja uudet katujärjestelyt otetaan käyttöön keskiviikkona 18.3.2020 klo 12. Linja-autoliikenne siirtyy käyttämään Onnikkatietä keskiviikkona, tällöin myös kaikki torin linja-autopysäkit siirtyvät Onnikkatielle. Muutos koskee saapuvia, että lähteviä vuoroja ja lähi- sekä kaukoliikennettä.

Onnikkatie on rakennettu käytännössä kokonaan uudelleen. Katu muutettiin yksisuuntaiseksi joukkoliikennettä palvelevaksi kaduksi, jolle keskittyy Kangasalan keskustan […]

2604, 2019

Freesiassa saavutettiin nollavirheluovutus

As Oy Kangasalan Freesia valmistui vuoden alussa. Freesia oli keskustakorttelin viimeinen vaihe, joten nyt valmistumisen myötä kortteli on valmis. Rakennuksen 1. kerroksessa on aloittanut toimintansa yksityinen päiväkoti Touhula. Kohteen autopaikat sijaitsevat maanalaisessa autopaikoitushallissa ja kerrokset 2-4 ovat asuinhuoneistoja.

Kohteen valmistuminen on saanut laajasti huomiota sosiaalisessa mediassa sekä valtakunnallisessa Rakennuslehdessä. Kohteen nollavirheluovutus […]

Linja-autoaseman alue

Linja-autoaseman kortteli

Vanhan linja-autoaseman kortteliin rakentuu kaksi kerrostaloa ja paikoitushalli. Alue sijaitse aivan Kangasalan keskustassa torin vieressä.

Ensimmäisen YH-Kodeille rakennettavan kerrostalon ja parkkihallin rakennustyöt on aloitettu ja talo valmistuu joulukuussa 2019. Samaan korttelimiljööseen rakennetaan myös Pallas Rakennuksen vapaarahoitteinen asuntokohde Kangasalan Torikulma, jonka ensimmäiseen vaiheeseen tulee 26 asuntoa yksiöistä kolmioihin.

Kortteliin rakentuu kaiken kaikkiaan 140 uutta kotia ja liiketiloja.

Pallas Rakennus Oy
1109, 2018

Uusia koteja Kangasalan keskustaan

Asunto Oy Kangasalan Torikulma on suunnitteilla Kangasalan keskustaan, aivan torin viereen kaikkien palvelujen äärelle. Viisikerroksiseen Torikulmaan valmistuu ensimmäisessä vaiheessa kaikkiaan 26 laadukasta kaupunkikotia. Asuntojen koot vaihtelevat 32 neliön yksiöstä aina 80 neliön tilavaan kaupunkikotiin tarjoten vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin.

Vanhan linja-autoaseman kortteli muodostaa kahden kerrostalon viihtyisän korttelikokonaisuuden aivan Kangasalan keskustaan. […]

1009, 2018

Pallas Rakennus Länsi-Suomi rakentaa YH Kodeille 87 asuntoa Kangasalle

Kangasalle osoitteeseen Myllystenpohjantie 1 rakennettava kohde käsittää yhden kuusikerroksisen kerrostalon. Huoneistotyypit vaihtelevat yksiöistä kolmioihin ja ovat kooltaan 29,0 m2 – 60,0 m2.

Kohteen rakennustyöt on aloitettu ja talo valmistuu joulukuussa 2019. Hanke toteutetaan KVR-urakkana.

Rakennushanke on ensimmäinen vanhan linja-autoaseman kortteliin rakentuva kohde. Alue sijaitse Kangasalan keskustassa aivan torin vieressä. Samaan korttelimiljööseen on […]

Uutisarkisto

Kangasalan uusi parkkihalli on avattu!

Kangasalan uusi 300-paikkainen parkkihalli otettiin käyttöön torstaina 5. joulukuuta. Uuden parkkihallin nimi Kuohunparkki valittiin kilpailulla, johon saatiin peräti 250 nimiehdotusta. [...]

By |11 joulukuun, 2019|

Kangasalan uusi hotelli avautui

Uimahalli Kuohun viereen kesäkuun puolivälissä valmistunut hotelli toimii kahdessa kerroksessa. Hotellihuoneet sijaitsevat viidennessä ja kuudennessa kerroksessa, ja niiden lisäksi rakennuksessa [...]

By |14 kesäkuun, 2019|

Arkistot

Go to Top